Δεν πάνε πολλές ώρες από τότε που η Αμφίπολη ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα λόγο του περιβόητου τάφου, που τόσο μας απασχόλησε, (Κάποιοι κάνουν λόγο για υποδεέστερης αρχαιολογικής σημασίας μνημείο, η κα Περιστέρη απαντά κλπ κλπ. Το σήριαλ συνεχίζεται...). Παράλληλα, πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε η ακύρωση της συναυλίας της Νατάσσας Μποφίλιου στην Αμφίπολη, αφού όπως φαίνεται υπήρξε ρήξη ανάμεσα στην εταιρεία παραγωγής και τον Δήμο που πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Αμφίπολης. Παρακάτω η ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής η οποία ουσιαστικά κοινοποιεί και την ακύρωση της συναυλίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Αυγούστου.

 

"Η εταιρεία PROSPERO ανακοινώνει ότι λόγω της υπαναχώρησης του ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ από τις συμβατικές του υποχρεώσεις, η προγραμματισθείσα συναυλία της ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ στις 14.08.2015 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμφίπολης δεν θα πραγματοποιηθεί.


Ζητούμε συγνώμη από το κοινό που περίμενε να παρακολουθήσει τη συναυλία με την αγαπημένη του καλλιτέχνιδα και παράλληλα εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για τη συμπεριφορά του Δήμου Αμφίπολης και τον τρόπο με τον οποίο οι φερόμενοι ως εκπρόσωποι και συνεργάτες του, παραπλάνησαν την εταιρία μας ως προς τις αληθείς προθέσεις τους, την πραγματική ιδιότητά τους και εντέλει υπαναχώρησαν, προκαλώντας στην εταιρία μας σημαντική ζημία και ηθική βλάβη, για την αποκατάσταση της οποίας επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας. 

Η εταιρεία μας επί έτη υπηρετεί  με σεβασμό και ευθύνη τον Πολιτισμό, έναντι των καλλιτεχνών και του κοινού, που τους στηρίζει.

Την ίδια αντιμετώπιση αναμένουμε και από τους φορείς της αυτοδιοίκησης, στους οποίους μάλιστα η πολιτεία έχει αναθέσει την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου τους.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση μας βρίσκει αντίθετους και την καταδικάζουμε."

Για την PROSPERO
Κατερίνα Σταματάκη 
 
 
Ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ακολούθηκε η εξής δήλωση - ανακοίνωση του Δημάρχου Αμφίπολης κ. Κώστα Μελίτου:
 

"Ο Δήμος Αμφίπολης δεν υπαναχώρησε ποτέ από καμία συμφωνία με την εταιρία που εκπροσωπεί την κ. Μποφίλιου καθώς ουδέποτε προχώρησε σε οποιαδήποτε συμφωνία μαζί της.

Αντίθετα έκανε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μια συναυλία της κ. Μποφίλιου, στο χώρο του Φεστιβάλ, δίνοντας απίστευτες παροχές, σε πάρα πολύ δύσκολες εποχές για τον Δήμο και την χώρα, σεβόμενος τα χρήματα και την κοινωνία του Δήμου μας , αλλά και την ιστορία του Φεστιβάλ.

Δυστυχώς όμως οι απαιτήσεις της εταιρίας PROSPERO που εκπροσωπεί την κ.Μποφίλιου ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν, καθώς η πρότασή μας αλλά και το σχέδιο συμφωνητικού που αποστείλαμε δεν έγιναν αποδεκτά από την εταιρεία PROSPERO που εκπροσωπεί την κ. Μποφίλιου."

Με τιμή
Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αμφίπολης
Κωνσταντίνος Μελίτος

 
 
Υ.Γ.: Να σημειώσουμε ότι η συναυλία είχε ανακοινωθεί κανονικά στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και οι άλλες προγραμματισμένες συναυλίες του φεστιβάλ γίνονται κανονικά. 
 
 
Υ.Γ.2.: Στον τάφο τελικά δεν βρέθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος!