Οι νικητές του 38ου Grand Prix Μαρία Κάλλας, που φέτος ήταν αφιερωμένο στην Όπερα, ήταν η Βραζιλιάνα υψίφωνος Μιράντα Μπαουερφέλντ στις γυναίκες και ο νοτιοκορεάτης μπάσος Τζισαγκ Ριου στους άνδρες.

Το δεύτερο βραβείο στις γυναίκες απέσπασε η νοτιοκορεάτισσα μεσόφωνος Εουν Κιόνγκ Λιμ και το τρίτο η ελληνίδα υψίφωνος Νίνα Κουφοχρήστου

 

Εύφημος μνεία απονεμήθηκε στην επίσης ελληνίδα υψίφωνο Αννα Στυλιανάκη και στην ρουμάνα Ιουλία Σούρντου. Στους άνδρες σημειώθηκε απόλυτη κυριαρχία της Νότιας Κορέας με τον βαρύτονο Κιουμπονγκ Λη και τον τενόρο Γιόχαν Κιν ν΄αποσπούν το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντιστοίχως.

 

Ο τελικός του διαγωνισμού ο οποίος φέρει το όνομα της απόλυτης ντίβας της λυρικής τέχνης και επέστρεψε ύστερα από δυο χρόνια απουσίας, έγινε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή και τους οκτώ φιναλίστ συνόδευσε η ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τον Λουκά Καρυτινό.

 

Τη διεθνή κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που συνδιοργανώθηκε από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum αποτέλεσαν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου με πρόεδρο την υψίφωνο Τσέριλ Στούντερ. Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο Αλέξης Κωστάλας.