piaflettersEdith Piaf. Μια παθιασµένη γυναίκα, µε πηγαίο ταλέντο και φλέγουσα προσωπικότητα, που όπως είναι γνωστό είχε µια γεµάτη πάθη ζωή, κάτι το οποίο έγινε ακόμη γνωστότερο μετά και την κινηματογραφημένη της βιογραφία Ζωή σαν Τριαντάφυλλο (2007).

Μετά τον θάνατο του μεγάλου έρωτα της ζωής της, του μποξέρ Marcel Cerdan η Edith Piaf ερωτεύτηκε με πάθος τον πρωταθλητή της ποδηλασίας Luis Gérardin, ο οποίος όμως ηταν παντρεμένος. 

Οι χειρόγραφες επιστολές γεµάτες έρωτα  και ορθογραφικά λάθη που του έστελνε η Edith Piaf δηµοπρατήθηκαν από τον Οίκο Cristies και αγοράστηκαν από άγνωστο συλλέκτη έναντι 67.000. Πριν λίγες μόλις μέρες δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά ολόκληρες (αποσπάσματα είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας από το 2009) καθώς λάθη, µουτζούρες και διαγραµµένα κοµµάτια καθαρίστηκαν από τον γαλλικό εκδοτικό οίκο Bernard Grasset, και κυκλοφορούν ήδη στη Γαλλία σε βιβλίο υπό τον τίτλο Μy Blue Love.

edith_piafΤρία χρόνια µεγαλύτερός της, ο Gérardin ήταν το πάθος της από τον Νοέµβριο του 1951 έως τον Σεπτέµβριο του 1952 και στο διάστηµα αυτό του έγραψε 54 επιστολές, αποκαλώντας τον µε το παρατσούκλι Τοτό. «Αυτό θα ήθελα πριν φύγω για την Αµερική», του έγραφε στις 13 Απριλίου του 1952. «Να µε λιώσεις από έρωτα, να νιώθω τόσο γεµάτη, ώστε να µην πάω µε άλλον επί µήνες και να περιµένω την επιστροφή µου, γιανα είµαι πάλι µαζί σου, να γίνω το µικρό σου σκυλάκι». Του έγραφε ότι επιθυµούσε να αποκτήσουν μαζί ένα µωρό, του πρότεινε µάλιστα να αφήσει την καριέρα της για να είναι συνέχεια µαζί κι ότι για εκείνον θα εγκατέλειπε το ποτό και τις ουσίες μια για πάντα.

«Αν µπορούσες να µου γράψεις θα µε ευχαριστούσε, αλλά αν σε ενοχλεί, µην το κάνεις» του έγραφε τον Ιανουάριο του 1952, ενώ ο Γάλλος ποδηλάτης την ίδια εποχή δήλωνε σε εφηµερίδες ότι «48 ώρες µε την Πιαφ είναι πιο κουραστικές απ’ ό,τι ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας».

Αργότερα το 1952, η Edith Piaf παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Jacques Pills γράφοντας στον Gérardin «Σε προειδοποίησα εκατοντάδες φορές ότι θα με χάσεις αλλά ποτέ δεν αντέδρασες» και καταλήγει «Ελπίζω με όλη μου την καρδιά να μην πληγώθηκες». 

Για την ιστορία, χώρισε και με τον Jacques Pills το 1956 και το 1962 παντρεύτηκε τον κατά 20 χρόνια νεώτερό της Theo Sarapo (Θεοφάνης Λαμπούκας) τον ελληνικής καταγωγής κωμωτή, που αργότερα δραστηριοποιήθηκε στο τραγούδι και την υποκριτική και μάλιστα τραγούδησαν και κάποιες φορές μαζί. Εκείνος ήταν και ο τελευταίος σύντροφος της ζωής της.

Η Edith Piaf, όπως είναι γνωστό πέθανε μόλις στα 47 της χρόνια το 1963 από καρκίνο.

Padam... Padam... Ένα από τα τραγούδια που κυκλοφόρησε την περίοδο,
που η μεγάλη Γαλλίδα τραγουδίστρια ήταν ερωτευμένη με τον Luis Gérardin