Εδώ και λίγο περισσότερο από ένα χρόνο ένας νέος συναυλιακός χώρος στο Γκάζι προστέθηκε στους όχι πολλούς αθηναϊκούς οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στην alternative μουσική σκηνή, κυρίως φυσικά όλες τις σχετικές εκφάνσεις του rock αλλά όχι μόνο.

 

Δημιούργημα ανθρώπων που ήδη είχαν ικανή πείρα από συναυλιακές διοργανώσεις διαμέσου της ανάλογης εταιρείας τους αλλά και αισθητική και μεράκι και μελετημένο στο έπακρο, από το εξαίρετο (και πολύ δυνατό!) ηχητικό σύστημα μέχρι τον διακόσμηση του, το «Temple» (Ιάκχου 17, πολύ κοντά στο σταθμό μετρό του Κεραμεικού) φιλοξένησε στο διάστημα αυτό ουκ ολίγες συναυλίες σημαντικών ξένων αλλά φυσικά και εγχώριων ονομάτων του alternative ως και extreme ήχου.

 

Οι υπεύθυνοι του λοιπόν αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν το’18 με το πρώτο «Templefest», δηλαδή ένα τετραήμερο φεστιβάλ - αφιέρωμα στο σύνολο της ελληνικής σύγχρονης μουσικής σκηνής. Κάθε ημέρα είναι θεματική, έτσι το ξεκίνημα την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει συγκροτήματα που κινούνται ανάμεσα στο post rock και τον «αναθεωρητικό» σκληρό ήχο, πιο συγκεκριμένα τους  we.own.the.sky, Whereswilder, Damirah και son. Η Παρασκευή είναι η ημέρα του rap -  dub – reggae – ragga ήχου με τους παλαιότερους και γνωστότερους όλων Fundracar και τους ΤΣοΠ, Μύκητες και Ratrace ενώ θα υπάρξει και ένα after party με τo Soundsystem των headliners Fundracar.

 

Το Σάββατο είναι η ημέρα της πειραματικής – σε κάποιες περιπτώσεις και με αρκετές ψυχεδελικές προεκτάσεις - αθηναϊκής σκηνής, δηλαδή των «βετεράνων» πλέον Drog A Tek και των ΗΧΟΤΟΠίΑ, Space Blanket, Psychedelic Trips to Death και FUKU.

 

Το φινάλε του «Templefest»  θα γίνει την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου με τον stoner heavy (όσο δεν πάει άλλο όμως!) εγχώριο ήχο, δηλαδή με τους πρωτεργάτες  του ιδιώματος Universe217 και τους Last Rizla, Mass Culture και Mammock.

 

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ για την πρώτη και την τελευταία ημέρα και 10 ευρώ για τις δύο ενδιάμεσες.

 

Όσοι και όσες παρακολουθήσετε το «Templefest» have yourself some damn rocking, noisy and very loud last days of the year!