Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Syros Jazz Festival, το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου στο Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου.

 

Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου με τον κιθαρίστα Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλο που θα παρουσιάσει δικές του συνθέσεις από το πρόσφατο άλμπουμ με τίτλο Leoforio και συνεχίζεται με τον μπασίστα Πέτρο Κλαμπάνη, που εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη εδώ και αρκετά χρόνια κάνει σημαντική διεθνή καριέρα. Ο μπασίστας θα παρουσιάσει το Rooftop Stories, ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό σόλο project.

 

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου το πρόγραμμα ανοίγει με την προβολή του ντοκιμαντέρ για τον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη μουσική έκφραση In Situ” του Άκη Κερσανίδη και της Χρύσας Τζελέπη. Η προβολή θα γίνει παρουσία των δημιουργών της ταινίας. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί το γκρουπ Triplicity, ένα τρίο που συνδυάζει επιρροές από τις παραδοσιακές φόρμες της τζαζ και τις γεμάτες ενέργεια διαθέσεις του ροκ μέχρι την αφρικάνικη πολυρυθμία, σε ένα ηλεκτρικό και γεμάτο με διάθεση για περιπέτεια άκουσμα.

 

Την τελευταία μέρα του τριημέρου θα ανοίξει η Symmetry Band του μπασίστα Μιχάλη Μέσσιου, ένα από τα καλύτερα σχήματα της Κυπριακής σκηνής και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το Craig Handy - Yiannis Kassetas Group, μια μοναδική συνύπαρξη του σπουδαίου Αμερικανού σαξοφωνίστα Craig Handy με τον Έλληνα σαξοφωνίστα Γιάννη Κασσέτα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Διοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου / Δήμος Σύρου-Ερμούπολης

Επιμέλεια Φεστιβάλ: Βαγγέλης Αραγιάννης, Γιάννης Ρούσσος, Χάρης Βεκρής

Ιστοσελίδα: www.syrosjazzfestival.gr

Επικοινωνία: syrosjazzfestival@gmail.com