Οι "Παράξενες Μέρες" κυκλοφορούν το 2ο Album τους με τίτλο Το σκοτάδι που λάμπει, μια μουσική ιστορία με φόντο την πόλη που βραδιάζει, σπασμένη σε 19 τραγούδια, ηχητικά θραύσματα, κομμάτια ενός θαύματος που έγινε κομμάτια. Το ροκ συναντιέται με τις λύρες του Πόντου, τους ήχους της Ηπείρου και τους αμανέδες της Ανατολής, παρέα με μια φιλαρμονική ορχήστρα και ένα κουαρτέτο εγχόρδων για να συμπληρώσουν το soundtrack της βόλτας του συγκροτήματος σε όσα σκοτείνιασαν μα εξακολουθούν να λάμπουν...

 


Γράφει ο Αντώνης Μοσχούτης


 

Το παραπάνω κείμενο είναι το δελτίο τύπου που συνοδεύει την καινούργια μας δισκογραφική δουλειά. Μετά από εφτά χρόνια χρόνια "δημιουργικής απουσίας" από την δισκογραφία, ζώντας στην Αθήνα και σε μία περίοδο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής αναταραχής, θελήσαμε τις σκέψεις μας , τους φόβους μας αλλά και τις ελπίδες μας, να τις αποτυπώσουμε μουσικά και στιχουργικά, αναζητώντας συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι.

 

Υπάρχουμε ως "Παράξενες Μέρες" από το 2005, όταν ακόμα οι απλές, συνηθισμένες μέρες ήταν και οι παράξενες. Συνεχίζουμε έχοντας την τύχη να μπορούμε ακόμα να δημιουργούμε σαν παρέα και όχι ο καθένας μόνος του, σε μια καθημερινότητα καθόλου απλή και καθόλου συνηθισμένη, με αποτέλεσμα.... Το Σκοτάδι Που Λάμπει.

 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους φίλους που μας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια αφιερώνοντάς μας την τέχνη και το ταλέντο τους, με τον στίχο που κλείνει το δίσκο μας... Σε έναν κόσμο για λίγους, δε χωράει κανείς.