Ανακοινώθηκε έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2014, ότι το BBC Γαλλίας αναλαμβάνει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τους Daft Punk. Το ντοκιμαντέρ, στο οποίο εμφανίζονται αρκετοί αστέρες της μουσικής και έγκυρα πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας  προβλήθηκε στην γαλλική τηλεόραση και είναι διαθέσιμο και στο διαδίκτυο.

Το βίντεο, αναρτήθηκε αμέσως μετά την τηλεοπτική του πρεμιέρα στο διαδίκτυο και είναι ελεύθερο να το παρακολουθήσει ο καθένας (χωρίς κάποιους υπότιτλους) στην πρωτότυπη εκδοχή του (γαλλική γλώσσα).

 

Όπως περιγράφει το δελτίο τύπου: «Το “Daft Punk Unchained” είναι το πρώτο φιλμ για το φαινόμενο της ποπ που ακούει στο όνομα Daft Punk. Το ντοκιμαντέρ διερευνά αυτή την άνευ προηγουμένου πολιτιστική επανάσταση, αποκαλύπτοντας ένα δίδυμο των καλλιτεχνών που βρίσκονται σε μόνιμη αναζήτηση για τη δημιουργικότητα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα, τη μαγεία και το μυστικό, το μέλλον και την επανεφεύρεση, τη θεατρικότητα και την ταπεινότητα, αυτά τα ρομπότ έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό κόσμο. Η ταινία συνδυάζει σπάνιες εικόνες αρχείου, καθώς και αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους στενότερους συνεργάτες».

 

Μία απόπειρα να εξηγήσει το σύμπαν που γέννησε και ανέπτυξε το φαινόμενο Daft Punk έκανε και η Mia Hansen-Løve με την ταινία της Eden, που προβλήθηκε στο περασμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έκανε πρεμιέρα στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβρη. Στην ταινία ένας νεαρός εγκαταλείπει τις σπουδές του και αποφασίζει μαζί με τους φίλους του να γίνουν DJ μιας «διαφορετικής» μουσικής. Μιας μουσικής που συνδυάζει το ρομποτικό στοιχείο της ηλεκτρονικής μουσικής με τη ζεστασιά και το συναίσθημα της σόουλ. Αν και πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας, οι αναφορές στους ίδιους τους Daft Punk (τους οποίους υποδύονται ηθοποιοί στην ταινία) και τη μουσική τους είναι αρκετές, ενώ λέγεται ότι η ιστορία του πρωταγωνιστή, έχει μεγάλη συγγένεια με την πραγματική ιστορία των Thomas Bangalter και Guy-Manuel de Homem-Christo οι οποίοι είδαν και ενέκριναν την ταινία.

 

Το τελευταίο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο Random Access Memories, απ’όπου ξεχώρισε το πολύ-ακουσμένο Get Lucky.

 

 

Όσοι τα καταφέρνετε με τη γαλλική γλώσσα, απολαύστε παρακάτω το ντοκιμαντέρ για το δημοφιλές και μυστηριώδες μουσικό δίδυμο: