16 χρόνια μετά το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ του Wim Wenders, γυρίζεται ένα σίκουελ ντοκιμαντέρ με τίτλο Buena Vista Social Club – Adios, που ακολουθεί τους θρυλικούς Κουβανούς μουσικούς στην τελευταία τους περιοδεία. Το ντοκιμαντέρ του 1999 ήταν ένα εξομολογητικό οδοιπορικό με φόντο πάντα τις κουβανέζικες μελωδίες όπου οι καλλιτέχνες που ανέδειξε το Buena Vista Social Club μιλούσαν για όσα έζησαν και για όλα εκείνα που τους καθόρισαν και τους ανέδειξαν από τη θέση του λούστρου ή του εν αποστρατεία πιανίστα στη σκηνή του Carnegie Hall.

 

 

Φέτος, όπως ακριβώς δηλώνει και ο νέος τίτλος, το ντοκιμαντέρ που αυτή τη φορά ανέλαβε να σκηνοθετήσει η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ Lucy Walker, θα κινηματογραφήσει την τελευταία περιοδεία που ξεκινούν τα πέντε από τα βασικά μέλη του Buena Vista Social Club.

 

Ένα κινηματογραφικό αντίο με αφετηρία τις προσωπικές και καλλιτεχνικές διαδρομές των μελών ακριβώς από εκεί που τις άφησε το προηγούμενο ντοκιμαντέρ 16 χρόνια πριν. Οι υπερίληκοι πλέον μουσικοί θα διηγηθούν τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους, την αλλοτινή λάμψη και δόξα της μουσικής στην Κούβα, αλλά και τους συνοδοιπόρους μουσικούς που έχασαν στην πορεία, σε ένα ταξίδι που ακόμη και στην πραγματική ζωή είχε ένα μόνιμο soundtrackκαι φόντο τις συναυλίες στην Αβάνα.

 

Τον Μάρτιο το Buena Vista Social Club κυκλοφόρησε τη συλλογή Lost and Found, στην οποία περιλαμβάνονται ανέκδοτα τραγούδια κάποια από τα οποία είχαν ηχογραφηθεί το 1007 αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν στην τότε συλλογή, αλλά και κάποιες ζωντανές ηχογραφήσεις από τις συναυλίες που ακολούθησαν στις περιοδείες τους.

 

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά γυρίσματα τον προσεχή Ιούλιο και πρόκειται να βγει στις αίθουσες το 2016.