Για ορισμένους συντοπίτες μας που ανακάλυψαν την παρθενογένεση στην τέχνη αγνοώντας ότι το μυστικό αυθεντικότητας ενός έργου είναι ο βαθμός πρωτοτυπίας της «λογοκλοπής», αξίζει να καταγράψουμε ορισμένες χαρακτηριστικές φράσεις σπουδαίων δημιουργών που «τόλμησαν» να μιλήσουν σχετικά με την τέχνη και την «κλοπή», όπως περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Κλέψε σαν καλλιτέχνης» του Austin Kleon, εκδ.  Key Books. 

 
Πάμπλο Πικάσο: «Η τέχνη είναι κλοπή». 
 
Τ.Σ. Έλιοτ: «Οι ανώριμοι ποιητές μιμούνται. Οι ώριμοι ποιητές κλέβουν. Οι κακοί ποιητές κακοποιούν αυτό που παίρνουν. Οι καλοί ποιητές το κάνουν είτε καλύτερο είτε, τουλάχιστον, διαφορετικό. Ο καλός ποιητής μετατρέπει τη λεία του σε ολοκληρωμένο συναίσθημα, το οποίο είναι μοναδικό, και τελείως διαφορετικό από το πρωτότυπο». 
 
Ντέιβιντ Μπάουι: «Η μόνη τέχνη που θα μελετήσω ποτέ είναι αυτή απ΄ την οποία μπορώ να κλέψω». 
 
Τζόναθαν Λέθεμ: «Όταν οι άνθρωποι αποκαλούν κάτι «πρωτότυπο», εννιά στις δέκα φορές απλώς δεν γνωρίζουν τις αναφορές και τις πρωτότυπες πηγές τους». 
 
Γκαίτε: «Μας διαμορφώνουν τα πράγματα που αγαπάμε».
 
Πωλ ΜακΚάρτνεϋ: «Αντέγραφα τον Μπάντι Χόλι, τον Λιτλ Ρίτσαρντ, τον Τζέρι Λι Λιούις, τον Έλβις. Όλοι το κάναμε».
 
Νταλί: «Αυτοί που δεν θέλουν να αντιγράψουν κανέναν, δεν παράγουν τίποτα».
 
Αντρέ Ζιντ: «Οτιδήποτε πρέπει να ειπωθεί, έχει ήδη ειπωθεί. Από τη στιγμή όμως που κανένας δεν έδωσε σημασία, όλα πρέπει να ειπωθούν ξανά».
 
Ουίλιαμ Ιντζ: «Τι είναι πρωτοτυπία; Η ανεξιχνίαστη λογοκλοπή».
 
Μαρκ Τουέιν: «Είναι προτιμότερο να παίρνεις αυτό που δεν σου ανήκει απ’ ό,τι να το αφήνεις εκεί παραμελημένο». 
 
Φράνσις Φορντ Κόπολα: «Θέλουμε να πάρετε από εμάς. Θέλουμε από εσένα, αρχικά να κλέψεις από εμάς, επειδή δεν μπορείς να κλέψεις. Θα πάρεις αυτό που σου δίνουμε και θα το βάλεις στη δική σου φωνή και έτσι θα βρεις τη δική σου φωνή. Και έτσι θα ξεκινήσεις. Κάποια μέρα κάποιος θα κλέψει από εσένα». 
 
Και αν δεν «πείθουν» αυτοί ως σύγχρονοι, υπάρχει και ο «Εκκλησιαστής» στην Παλαιά Διαθήκη: «Ό,τι υπήρξε, αυτό και θα υπάρξει· και ό,τι έγινε, αυτό και θα ξαναγίνει· άρα λοιπόν, τίποτα δεν είναι καινούριο κάτω από τον ήλιο.  Υπάρχει τίποτα για το οποίο να μπορεί κάποιος να πει: «Δες το αυτό· είναι καινούριο»; Βρίσκεται ήδη σε ύπαρξη από τους αιώνες· ό,τι έχει έρθει σε ύπαρξη είναι από κάποιον καιρό προγενέστερο από εμάς.»