Για πέμπτη φορά ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου θα συνεργαστεί δισκογραφικά με τον συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη. Αυτή τη φορά με ερμηνευτή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο ήδη γράφουν τα πρώτα ντέμο, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι στο facebook. "Πρώτα ντεμάκια απόψε με Βασίλη και Θέμη. Λέμε να κάνουμε κανα δίσκο...", έγραψε ο Ιωάννου.

Οι τέσσερις προηγούμενες συνεργασίες τους ήταν: Στο δίσκο "1 πόλη για δύο" (ήταν η πρώτη τους συνεργασία) με ερμηνεύτρια τη Ρίτα Αντωνοπούλου (Legend 2011), στο δίσκο "Καινούριο Φιλί", με ερμηνεύτρια τη Γιώτα Νέγκα, στο δίσκο "Πρώτες λέξεις", με ερμηνευτές τον Σωκράτη Μάλαμα και τη Νατάσσα Μποφίλιου και στο δίσκο "Τελευταίος εαυτός", πάλι με ερμηνεύτρια τη Γιώτα Νέγκα. Και οι τρεις δίσκοι κυκλοφόρησαν  από την Feelgood Records. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα ήταν με όλα τα τραγούδια σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.

 

Ο συνθέτης θα συνεργαστεί για δεύτερη φορά με τον ερμηνευτή (η πρώτη ήταν στο δίσκο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη "9+1")  σε αντίθεση με τον στιχουργό που έχει συνεραστεί πολλές φορές με τον ερμηνευτή με τρεις προσωπικούς δίσκους "Θάλασσα στη σκάλα" (EMI, 1999) , "To παιχνίδι παίζεται" (Lyra, 2010), "Αφετηρία" (EMI, 2012) και αρκετά "σκόρπια" τραγούδια.

 

Σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων, φέτος, ο Οδυσσέας Ιωάννου θα συνεχίσει τις παραστάσεις με το επιτυχημένο "9:05" με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Ρίτα Αντωνοπούλου σε αντικατάσταση του Χρήστου Θηβαίου, ενώ ο Θέμης Καραμουρατίδης σταθερά με τη Νατάσσα Μποφίλιου.