Το ερώτημα του τίτλου σαφώς και δεν είναι σχήμα λόγου  ή ευφυολόγημα  Χωρίς να διαθέτω μυστικές πηγές και υπόγειους πληροφοριοδότες, ακολουθώντας μοναχά τη ροή των γεγονότων, εικάζω ότι στο κοντινό μέλλον ο Σάκης Ρουβάς θα εισέλθει στον πολιτικό στίβο. Εξετάζοντας, δηλαδή, τα βήματα του σημαντικότερου, στο είδος του, εγχώριου αστέρα, εύκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει τα τελευταία χρόνια μια συστηματική ροπή προς το πιο «σοβαρό» προφίλ είτε ως κοινωνική και πολιτική παρουσία. είτε σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Μια αλλαγή πολύ καλά μεθοδευμένη, άριστα διαφημιζόμενη και επαγγελματικά σχεδιασμένη –όπως είναι όλη η μέχρι τώρα πορεία του- πέραν των όποιων αγαθών και συνειδητών προθέσεών του τις οποίες ασφαλώς μη γνωρίζοντας, δεν μπορούμε και να σχολιάσουμε. 

 
Η σημερινή συνέντευξή του- εξώφυλλο στο περιοδικό Κ της κυριακάτικης Καθημερινής, -εφημερίδας με κεντροδεξιό προφίλ...-,  με τη στοχευμένη  επιλογή του τίτλου «Πιο πολιτικός από ποτέ» και το φωτογραφικό στήσιμο βλ. Εθνικός Κήπος, είναι το τελευταίο μέχρι σήμερα κομμάτι αυτού του επικοινωνιακού παζλ το οποίο αποτελείται από δύο μέρη: 
 
Από τη μια πλευρά είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Ρουβά:  από το 2009 είναι αγγελιοφόρος του κοινωφελούς συλλόγου «Ελπίδα», διαθέτει και επιδεικνύει τις ισχυρές φιλίες του με πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου, γίνεται το 2013 παρουσιαστής της τηλεοπτικής  κοινωνικής εκπομπής «Ήρωες ανάμεσά μας», το 2014 πρεσβευτής και πρώτος επίσημος εθελοντής του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της Χαραλαμπίδης Κρίσης, στην Κύπρο, λαμπαδηδρόμος τον περασμένο Απρίλη  και επικεφαλής του προγράμματος «Ελλάδα Μπορείς».
 
Αποτελεί έναν από τους πιο μάχιμους δημόσιους υποστηρικτές του «Ναι», στο περσινό δημοψήφισμα (με εκείνο του «επαγγελματικά» αυθόρμητο video-διάγγελμά του και με τις επιστολές του),  βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων του Πειραιά τον περασμένο Μάρτη (πάντα με τα απαραίτητα συνοδευτικά φωτογραφικά πειστήρια) και προβάλλεται από τα Μέσα –που άλλοτε μονομαχούσαν για μια φωτογραφία του με κοιλιακούς ή με δυναμίτη ανάμεσα στα πόδια (βλ. περ. Nitro, 2003)- μέσω συνεντεύξεων με τίτλους όπως: «Πώς είναι το σπίτι της οικογένειας Ρουβά στο Νέο Βουτζά: Ο κήπος, το μποστάνι, αλλά και οι κότες και τα κοκόρια στο κοτέτσι» (περ. People, Mάιος, 2016). 
 
Στο καλλιτεχνικό τώρα μέρος είναι πρόσφατες οι μνήμες της επιλογής του  από τον Δημήτρη Λιγνάδη, το 2014,  ώστε να είναι ο Διόνυσος στο έργο «Βάκχαι»  του Ευριπίδη, παίρνοντας μάλιστα με το «καλημέρα σας»  το βαρυσήμαντο  Βραβείο Αρχαίου Δράματος –Κάρολος Κουν (!). Την ίδια χρονιά έχει το θεατρικό ρόλο του «Ηρακλή» στο θέατρο Πάνθεον, ενώ τον περασμένο Μάιο, στη Νέα Σμύρνη, γίνεται ο βασικός ερμηνευτής του επιβλητικού «Άξιον Εστί» των Μίκη Θεοδωράκη- Οδυσσέα Ελύτη και συμπράττει λίγο καιρό μετά επί σκηνής με τη διεθνούς φήμη  σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου κ.ά. 
 
Δίπλα σε αυτά ενεργός και ο παλαιός του εαυτός εξυπηρετώντας τις ανάγκες των χιλιάδων φαν του: εμφανίσεις σε παραλιακά μαγαζιά, παρουσιαστής reality show, λαμπερές φωτογραφίσεις και βεβαίως καινούρια τραγούδια στο γνώριμο εφηβικό ύφος: Έχτιζα τα όνειρά μου στην άμμο/ Το ίδιο λάθος, μου λέγαν, θα κάνω/ Έβλεπα να ‘ρχεται πάνω μου μπόρα/ Έκλεισα τα μάτια και είπα προχώρα»  με το ρεφρέν να ηχεί μάλλον  ως η καταλληλότερη επικεφαλίδα της παρουσίας του σημερινού Ρουβά: «Όλα τα θέλω εγώ, τα θέλω τώρα».
 
Σε αυτή του την επιθυμία φαίνεται να συμβαδίζει και πάλι ένα ολόκληρο δημοσιογραφικό σύστημα το οποίο αφού για δύο και πλέον δεκαετίες φρόντιζε να μας προβάλει -με το αζημίωτο- την πλευρά και τη σημασία του «καλύτερου διασκεδαστή της δεκαετίας» (τίτλος του περιοδικού Down Town, 2009), -δημιουργώντας παράλληλα τύψεις σε όσους ήταν out από αυτή τη καθεστώσα νοοτροπία και αισθητική- σήμερα ο ρόλος αυτός αναβαθμίζεται παρέχοντάς του -με νέο αζημίωτο; - εξώφυλλα περί πολιτικής και κοινωνικό ρόλο στην Ελλάδα του 2016, λες και αυτή η Ελλάδα προέκυψε από παρθενογένεση• δεν προηγήθηκε όλο αυτό το life style σκηνικό της Κωστοπουλειάδας, βασικός μοχλός της οποίας υπήρξε και ο Σάκης Ρουβάς (ως καλλιτεχνική και δημόσια persona).
 
Θα είναι λοιπόν ο Σάκης Ρουβάς ο επόμενος π.χ. Δήμαρχος Αθηναίων; Γιατί όχι; Εργατικός, αυτοδημιούργητος, οικογενειάρχης και υπερεπιτυχημένος σε ό,τι κάνει. Με το πλεονέκτημα της φυσικής του ομορφιάς και των ισχυρών διασυνδέσεων- υποκινητών του (;), χορτασμένος από δόξα κα  πεινασμένος για νέες προκλήσεις. Γιατί όχι, λοιπόν, και ο Σάκης Ρουβάς ώστε να επαληθευτεί και εκείνος ο έρμος ο Ντοστογιέφσκι που έλεγε:  «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο»….τώρα που  η  «Αγάπη μόνο» και η  «Αριστερά» δεν φαίνεται  να τα καταφέρνουν...