Δε μιλάμε φυσικά για την ίδια τη Λένα Πλάτωνος αλλά για τη μουσική της. Κι αυτή μέσω του ανερχόμενου ντουέτου Red Axes, οι οποίοι διασκεύασαν το τραγούδι Μάγισσες, από το Γκάλοπ της Λένας Πλάτωνος και το οποίο ήταν το μουσικό χαλί στην επίσημη επίδειξη της κολεξιόν του δημοφιλούς οίκου Christian Dior για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016, στην εβδομάδα μόδας που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Παρίσι. 

 

Σχεδόν 31 χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του Γκάλοπ στο οποίο περιλαμβάνονταν οι Μάγισσες της Λένα Πλάτωνος, και δεν ξέρουμε αν απλώς επιβεβαιώνεται πόσο μπροστά ήταν αυτό το υλικό από την εποχή του αλλά φαίνεται να ξαναζεί μία δεύτερη αναγνώριση, καθώς πριν λίγους μήνες το Γκάλοπ επανακυκλοφόρησε διεθνώς από την αμερικάνικη εταιρία Dark Entries σε βινύλιο, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε και το remix του τραγουδιού Μάγισσες, από τους Red Axes (με ελληνικούς στίχους και τη φωνή της Λένας Πλάτωνος). 

 

redaxes

 

Οι Red Axes είναι το dj project των Dori Sadnovik και Niv Arzi από το Τελ Αβίβ. Και οι δύο πρώην μέλη του τοπικού post punk συγκροτήματος Red Cotton, με έντονες τις επιρροές από new wave / punk ακούσματα και φιλοσοφία, πολλές και συναρπαστικές κυκλοφορίες σε εταιρείες όπως I'm a Cliché του Cosmo Vitelli, Hivern Discs, Crosstown Rebels και Multi Culti (μεταξύ των οποίων και ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός τους δίσκος με τίτλο Ballad of the Ice) και αμέτρητα remixes, έχουν τελειοποιήσει έναν δικό τους χαρακτηριστικό ήχο με στοιχεία από disco, techno, new wave και ethnic ρυθμούς και μελωδίες, καθιστώντας τους ολοένα και πιο περιζήτητους στα πιο προχωρημένα διεθνή πάρτυ και φεστιβάλ της εποχής.

 

Επισκέφτηκαν μάλιστα και τη χώρα μας πριν λίγες ημέρες, στις 9 Ιανουαρίου, όταν έπαιξαν στο The Kids are Alright and back! Vol.4 που επιμελούνται οι Yes It Does!! Sure It Does!! και o Κορμοράνος και παρουσιάστηκε στο Ρομάντσο.

 

Περισσότερα για τους Red Axes μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους στο Facebook εδώ και στην επίσημη ιστοσελίδα τους εδώ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο από την Εβδομάδα Μόδας που πραγματοποιείται αυτές της ημέρες στην Πόλη του Φωτός, και να ακούσετε το Remix του τραγουδιού Μάγισσες της Λένας Πλάτωνος, να συνοδεύει την παρουσίαση της κολεξιόν του Dior: