Ο Φοίβος Δεληβοριάς ύστερα από μία περίοδο συνεχόμενων ζωντανών εμφανίσεων και συναυλιών είναι έτοιμος να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ. Όσοι τον έχουν δει ζωντανά γνωρίζουν ήδη τον τίτλο. Γνωρίζουν επίσης και κάποια κομμάτια που αυτός θα περιέχει, αφού τα έχει ήδη "τεστάρει" στο κοινό πριν συμπεριλιφθούν στο νέο του άλμπουμ με τίτλο "Καλλιθέα" που κυκλοφορεί από την Inner Ear στις 23 Νοεμβρίου.

 

Με το άλμπουμ αυτό ο Φοίβος παρατηρεί μία εποχή που τελειώνει και μια άλλη που έρχεται μέσα από 11 νέα τραγούδια που γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν στο πατρικο του που είναι στην Καλλιθέα. Αποτέλεσμα αυτού του πλαισίου εργασίας είναι ότι οι ήρωές του είναι η οικογένεια, οι παλιοί συμμαθητές, πρόσωπα της ελληνικής ή μη ποπ μυθολογίας κλπ.

 

Ένας πιτσιρικάς που μεγάλωσε στα 80s παρατηρεί και καταγράφει το σήμερα με την εικόνα του τότε και περιγράφει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο την "Εξέλιξη" των πραγμάτων από την Καλλιθέα της ζωής του και της ζωής μας.

 


To άλμπουμ θα παρουσιαστεί σε μία μεγάλη συναυλία στο Gagarin 205 στις 28/11


 

Η παραγωγή φέρει την υπογραφή του Χρήστου Λαϊνά, που μεταμόρφωσε την παλιά μονοκατοικία σε στούντιο και έπαιξε στις μίξεις με όλους τους φυσικούς  ηχητικούς  της χώρους.

 

Το βιβλιαράκι του cd, στο οποίο ο γραφίστας db επέλεξε φωτογραφίες από τη συλλογή του Πέτρου Κουμπλή, είναι κι αυτό γεμάτο από εικόνες αντικειμένων και σαλονιών του ’80, που κάποιος ξέχασε να τα αλλάξει ή να τα ξεφορτωθεί κι έτσι διατηρούν την ωραία ασχήμια τους στο ακέραιο, ακριβώς επειδή τώρα είναι τελείως άχρηστα.

 

Η «Καλλιθέα» δεν είναι στην πραγματικότητα ένας δίσκος νοσταλγικός. Για την ακρίβεια, φοβάται ιδιαίτερα μη μας φάει το παρελθόν μας.  Κι έτσι αποφασίζει να το δει κατάματα, σαν κάτι που απλώς γέννησε το σήμερα.  Κι ύστερα να κλείσει πίσω του την πόρτα και να πάει κάπου αλλού.