Ο Μιχάλης Δέλτα, από τους πρωτοπόρους Έλληνες "ηλεκτρονικούς" στην μετά Πλάτωνος εποχή βρίσκεται σε μία διαρκή ηχητική αναζήτηση. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν δόκιμο να πούμε ότι κάνει ενός είδους "αστική" μουσική, πάντως σίγουρα η Πόλη εμπεριέχεται μέσα σε αυτήν. Πότε απλός και πότε περίπλοκος έρχεται πάντα διακριτικά να σχηματίσει τα ηχοτοπία του μέσα από μίνιμαλ φόρμες που χτίζονται προοδευτικά. 


Έτσι γίνεται και αυτή τη φορά με το νέο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου από την Inner Ear. Το “Life Is Now” αποτελείται από 11 ορχηστρικά κομμάτια σε σύνθεση, παραγωγή και ενορχήστρωση Μιχάλη Δέλτα. Συμμετέχουν: Νίκος Βελιώτης (τσέλο), Χρήστος Λαϊνάς (κιθάρες, μεταλλόφωνο), Σταύρος Παργινός (τσέλο).

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυκλοφορίας:
Στο “Life Is Now” η σύγχρονη ηλεκτρονική σύνθεση συμπορεύεται με το νεο-ρομαντικό ακουστικό ύφος μέσα από ambient διαδρομές που καταλήγουν σ’ ένα κομψοτεχνικό soundtrack, που αντικατοπρίζει τη σχέση του δημιουργού του με το αστικό τοπίο. Από την καθηλωτική στατικότητα και τον μινιμαλισμό του πιάνου και την κλασική ομορφιά των εγχόρδων ως τους ανήσυχους ρυθμούς των συνθεσάϊζερ, το ταξίδι είναι μεγάλο και οι εικόνες και τα συναισθήματα αλλάζουν καθώς οι ήχοι εσωτερικεύονται και εξωτερικεύονται, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα οικεία και ανεξερεύνητη συγχρόνως.

 

Κυκλοφορεί σε special limited edition βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear, με διανομή στην Ευρώπη από την Rough Trade Distribution.  Είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο ψηφιακό κατάστημα της Inner Ear καθώς και στη σελίδα της στο Bandcamp