Με καταβολές – και συνεχείς αναφορές – στην jazz η Αγγελική Τουμπανάκη έχει εδώ και πολύ καιρό ξεχωρίσει με πολλές και αρκετές εκλεκτές συνεργασίες ως μια από τις καλύτερες νέες Ελληνίδες ερμηνεύτριες. Παράλληλα όμως εργαζόταν συστηματικά εδώ και χρόνια (συγκεκριμένα από το ’07) πάνω σε ένα καθαρά δικό της project, αρχικά συναυλιακά και στη συνέχεια προετοιμάζοντας και έναν δίσκο, τον πρώτο προσωπικό της.

 

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει – με τον απολύτως ευνόητο τίτλο «Debut Album»! - και κατά την γνώμη μου είναι ένας από τους πιο καλούς αλλά και πλέον ενδιαφέροντες της χρονιάς μέχρι τώρα. Με αφετηρία βέβαια την jazz η Αγγελική Τουμπανάκη εξερευνά σε αυτόν πολλές και διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, ολόκληρης σχεδόν της Μεσογείου αλλά και των Βαλκανίων, ακόμα και της Λατινικής Αμερικής και φυσικά και την δική μας. Δεν θα μπορούσε φυσικά να το καταφέρει αυτό χωρίς την συναρπαστική ηχητική συνοδεία – η οποία επιπλέον δίνει και ομοιογένεια στο σύνολο – της μπάντας της.

Οι Buzz Bastardz αποτελούνται από έξι θαυμάσιους μουσικούς, τον κιθαρίστα Βασίλη Κετεντζόγλου, τον τρομπετίστα Παντελή Στόικο, τον σαξοφωνίστα Γιάννη Παπαναστασίου, τον μπασίστα Παρασκευά Κίτσο, τον ντράμερ Γιάννη Αγγελόπουλο και, τελευταίο μα κάθε άλλο παρά έσχατο, τον Γιάννη Παπαγιαννούλη στα ποικίλα και λίαν πολυρυθμικά κρουστά.

Οι απολαυστικά πολυσυλλεκτικοί Toubanaki & the Buzz Bastardz θα παρουσιάσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά στο «Holy Wood Stage» (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289, Άγιος Δημήτριος) την Δευτέρα 6 Απριλίου.

Για να αρχίσει η Μεγάλη Εβδομάδα με «λιτανείες» της ψυχής, του μυαλού αλλά και του σώματος πριν τις... θρησκευτικές!

 

Δείτε παρακάτω το ντοκιμαντέρ του του MusicPaper για την Αγγελική Τουμπανάκη