Τις τελευταίες μέρες αρκετά είναι τα δημοσιεύματα που θέλουν μεταξύ άλλων προσώπων του καλλιτεχνικού χώρου και τον Θάνο Μικρούτσικο για υποψήφιο Δήμαρχο Αθηνών στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα μια τέτοια υποψηφιότητα θα την ήθελαν όλα τα κόμματα της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τα οποία ξεχωριστά το καθένα, όπως μαθαίνουμε, έχουν κάνει την πρότασή τους στο συνθέτη.

 

Μάλιστα η εφημερίδα «Έθνος» σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μικρούτσικος έχει «μετρηθεί» και φαίνεται από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ότι μπορεί να κερδίσει τον Δήμο Αθήνας. Ο κ. Μικρούτσικος εκτιμάται από την Κουμουνδούρου, εάν τελικά επιλεγεί και συμφωνήσει και ο ίδιος, ότι έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί και εκτός των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά που θέλει να προσδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη της Αθήνας, ενώ διατηρεί και διαύλους επικοινωνίας τόσο προς κεντροαριστερούς ψηφοφόρους όσο και στα αριστερά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

 

Ο ίδιος όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν θέλει να είναι υποψήφιος με κανένα κόμμα γιατί δεν επιθυμεί να αφήσει τη μουσική (κάτι που θα ήταν αναγκαίο για τις ανάγκες μιας τέτοιας θέσης) και έχει ήδη αρνηθεί σε όλους όσοι του έκαναν πρόταση για την υποψηφιότητα.

 

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν έχει διατελέσει Υπουργός Πολιτισμού -επί προεδρίας Ανδρέα Παπανδρέου-, ενώ έδωσε το «παρών» και στο τελευταίο συνέδριο του ΚΚΕ.