Στείλτε SMS στο 54100 γράφοντας MP (κενό) τη λέξη ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας και μπείτε στην κλήρωση για 1 υποτροφία για το παρακάτω σεμινάριο. Ο νικητής θα ειδοποιηθεί με απαντητικό μήνυμα στις 2 Απριλίου. Χρέωση sms 1.24€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

 


Από το αρχαίο δράμα στις μεσαιωνικές παραλογές, στο ρεμπέτικο και στο λαϊκό τραγούδι: Σωτήρης Χατζάκης
Το εργαστήριο αξίας 340€ θα πραγματοποιηθεί από τον Μάιο έως τον Ιούλιο


 

 

Έναρξη: Τετάρτη, 3  Μαΐου 2017, 18:00 - 21:00

 

Ανάλυση-δραματοποίηση κειμένων του αρχαίου δράματος, συγκριτική μελέτη, μεταφορά σε σκηνική παρουσία κειμένων και τραγουδιών, των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Σαββόπουλου.

 

Ο βιορυθμός της γλώσσας, η εμβίωση του κειμένου, τα μυστικά της θεατρικής μεταφοράς.

 

Ένα οδοιπορικό στην εθνική διαχρονία και στη συνέχειά της ανά τους αιώνες.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, λαογράφους, εθνολόγους, σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε κάθε πολίτη που ασχολείται και ενδιαφέρεται για την τέχνη και τον πολιτισμό, για τον αρχαίο κόσμο και τη λαϊκή παράδοση της χώρας.

 

Διάρκεια μαθημάτων: δέκα τρίωρα απογευματινά μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας)

Δίδακτρα: 340 ευρώ για νέες εγγραφές και 300 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και απόφοιτους προηγούμενων κύκλων.

 


Εφέτος συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας των Εργαστηρίων Βιβλίου στον IANO (δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013) –ήδη έχουν λειτουργήσει οκτώ επιτυχημένοι κύκλοι εργαστηρίων-σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης. Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των ενδιαφερομένων, ανακοινώνει για την άνοιξη του 2017 μια επανασχεδιασμένη και εμπλουτισμένη ενότητα διά ζώσης σεμιναρίων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εξ αποστάσεως σεμιναρίων (e-learning), η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με το βιβλίο και με εξειδικευμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

 

Με γνώμονα την ποιότητα και το πάθος για το βιβλίο και αποσκοπώντας όχι μόνο στη συγγραφική πρόοδο και στην επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, αλλά και στην ενημέρωση και την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα, όπως επίσης και στην επιμόρφωση σε ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα, έμπειροι και καταξιωμένοι συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου και από άλλα επιστημονικά πεδία, με διδακτική εμπειρία, συμμετέχουν στην ομάδα διδασκόντων των Εργαστηρίων Βιβλίου.

 

Τα εργαστήρια-σεμινάρια έχουν στόχο να κατακτήσουν οι νέοι συγγραφείς τα μυστικά της γραφής καλλιεργώντας τους τρόπους έκφρασής τους· να συντελέσουν στην επαγγελματική κατάρτιση διορθωτών-επιμελητών προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην παραγωγή άρτιων λογοτεχνικών και επιστημονικών κειμένων·να προσφέρουν τη δυνατότητα υψηλής επιμόρφωσης σε επιλεγμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Επίσης, παράλληλα λειτουργούν εξ αποστάσεως σεμινάρια (e-learning), τα οποία αφορούν γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με το βιβλίο. Πρόκειται για εργαστήρια-σεμινάρια δημιουργικής γραφής και διόρθωσης, καθώς και επιμέλειας κειμένων, τα οποία προωθούν τη μαθησιακή διαδικασία μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών (χρησιμοποιείται μοντέρνα πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης), ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης σε όσους δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διά ζώσης σεμινάρια.

 

 

Περισσότερα για τα νέα εργαστήρια του Ιανού εδώ