Δυό φίλοι απ’ τη Θεσσαλονίκη συμπράττουν στις 23 Μαρτίου, στην ιστορική μπουάτ «Απανεμιά» στην Αθήνα. Ο Γιώργος Καλογήρου βάζει τα τραγούδια του και ο Θάνος Σταυρίδης τη μουσική μαεστρία του. Ο Γιώργος Καλογήρου, με καταγωγή από την Κύπρο, κινείται με άνεση από μελωδικές μπαλάντες που θυμίζουν το Νέο Κύμα μέχρι τους ρυθμούς της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

 

Ο δημιουργικός του διάλογος με το νεότερο έντεχνο τραγούδι και τους εκφραστές του, τον βάζει επίσης στα δικά τους μονοπάτια, όπου βαδίζει, όμως, με τα δικά του σημεία αναφοράς, που είναι τόποι μνήμης και νοσταλγίας, τους οποίους κοιτάζει και τραγουδάει ερωτικά και λυρικά: Λευκωσία, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αιγαίο, Βαλκάνια... 

 

Ο Θάνος Σταυρίδης, με καταγωγή από τη Θράκη, κουβαλά στον ήχο του την πλούσια παράδοση και τα ηχοχρώματα του τόπου του. Συνθέτης, εξαιρετικός ακκορντεονίστας και ενορχηστρωτής ο ίδιος, παντρεύει τα μουσικά ηχοχρώματα του τόπου του και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα, δημιουργώντας ένα ήχο πρωτότυπο και διαχρονικό.

 

Γιώργος Καλογήρου: Λαούτο, κιθάρα, τραγούδι
Θάνος Σταυρίδης: Ακκορντεόν, πιάνο, κρουστά


Μπουάτ «Απανεμιά»
Μνησικλέους και Θόλου 9, Πλάκα


Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 10 ευρώ με ποτό


Τηλ κρατήσεων: 210 32 48 580